LA CASSOLETA VALENCIANA

En primer lloc vaig a explicar-vos la historia de la cassoleta. Aquesta tradició ve celebrant-se des de temps antics.

És una festa que cada any es canvia en el calendari. Per saber la data exacta es conta dos dijous abans del dimecres de cendra. La cassoleta se celebra a Aielo dues vegades, una setmana és la dels xiquets, l’altra, el següent dijous, es coneix com la cassoleta de les mares.
 Resultado de imagen de imatge de la cassoleta valenciana


Actualment la cassoleta ha canviat un poc respecte a com la recorden els nostres iaios. Però els canvis no han evitat que continue sent una entranyable festa tradicional que acomboia xiquets i també als seus pares. Per als xiquets és un dia de comboi, un dia festiu.

Per a les mares és un dia de molta activitat. Primer han de portar el xiquets a l’escola, ajudar a vestir-los en algunes ocasions, després tornar a casa per fer la cassoleta, però mirant sempre el rellotge perquè al voltant de les onze del matí cal anar a l’Eixample per veure l’alumnat desfilar pel poble.

Una vegada vista la desfilada s’ha d’anar a casa per posar la cassoleta en la cistelleta i de nou tornar a l’escola perquè els xiquets, impacients, esperen el menjar al pati de l’escola, on hi ha preparades taules i cadires per als alumnes.

I per últim vaig a contar-vos una anècdota sobre una de les meues primeres cassoletes, si no men recorde mal tenia quatre anys i era el dia de la cassoleta i vam anar de ossos polars i per casualitat de la vida eixe dia va fer un sol espectacular i tots amb eixa disfressa que feia un calor horrors, no podíem aguantar el calor i vam tallar les maneges i també els pantalons, i vam ser un ós polar en manega curta i pantalons curts.
 



Reciclage en Aielo de Malferit

En primer lloc vaig a explicar -vos on està Aielo de Malferit i que és. És un xicotet poble a la comarca de la vall d'Albaida ex...